Download: Fast, Fun, Awesome

Friday, February 18, 2011

4η συνεδρίαση του Συμβουλίου Βιβλιοθηκών

Στην 4η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών ΓΑΚ & Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης της 17 Φεβρουαρίου 2011, την οποία μάλιστα παρακολούθησε και η διευθύντρια ΣΕΠΕΔ, Δρ Ευσταθία Φουσέκη, μετά από πρόσκληση του προέδρου του συμβουλίου, Γιώργου Ζάχου, συζητήθηκε εκτός των άλλων θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, και το θέμα των σχολικών βιβλιοθηκών. 
Το κλίμα ήταν πολύ θετικό, έγινε ουσιαστική κουβέντα, και υπήρξε σύμπνοια των μελών του συμβουλίου για την αναγκαιότητα:
α) στελέχωσης όλων των 756 σχολικών βιβλιοθηκών, 
β) συμβολής όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων: εκπαιδευτικών, βιβλιοθηκονόμων και επιστημόνων υπολογιστών για την ορθή λειτουργία τους 
γ) χρήσης του ίδιου συστήματος αυτοματισμού βιβλιοθηκών από όλες τις βιβλιοθήκες, 
δ) ανανέωσης του εξοπλισμού τους (υπολογιστές). 

Επίσης ενημέρωσα το συμβούλιο για τη μεγάλη δυσφορία των εκπαιδευτικών υπευθύνων σχολικών βιβλιοθηκών (όπως εκφράστηκε στη λίστα, στο ΠΦΣΒ και στα προσωπικά ιστολόγια και ιστοσελίδες) για την απουσία έστω και μιας εισήγησης από σχολική βιβλιοθήκη δημοσίου σχολείου στη συνδιάσκεψη για τις βιβλιοθήκες που οργάνωσε το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. στις 27/28 Ιαν. 2011 στο Ζάππειο. 

Πολλά από τα προβλήματα των διαφόρων ειδών βιβλιοθηκών και των Γ.Α.Κ. είναι κοινά και δεν μπορεί να λυθούν παρά μόνο με τη συνεργασία όλων. 
Σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν από το συμβούλιο τα συγκεκριμένα ερωτήματα για την αναμενόμενη διαβούλευση που θα διεξάγει το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. για τη χάραξη εθνικής πολιτικής για τις βιβλιοθήκες.

No comments: