Download: Fast, Fun, Awesome

Tuesday, December 21, 2010

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Στρατάκης ζήτησε την καθιέρωση της χρήσης ανοικτού λογισμικού στο δημόσιο τομέα

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του, μέσουσης της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα δαπανηρή καθίσταται για το ελληνικό δημόσιο η αγορά αδειών κλειστού λογισμικού, την ώρα που η τεχνολογία προχωρά και τα ελεύθερα λογισμικά ανοίγουν νέους ορίζοντες, ενώ δεν υπολείπονται σε τίποτα από τα κλειστά.
Σύμφωνα και με την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, η χρήση κλειστού λογισμικού από το δημόσιο αναδεικνύεται σε μείζον θέμα καθότι για αυτή καταναλώνονται πολύτιμοι πόροι, την ώρα που υπάρχουν γρήγορες και δωρεάν λύσεις.
Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει ακόμη ότι η εξοικονόμηση πόρων που θα προκύψει θα είναι σημαντική, ενώ θα μπορούσε να γίνει ευρεία χρήση του ελεύθερου λογισμικού σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα και κυρίως στο νέο πρωτοποριακό θεσμό του Ψηφιακού Σχολείου.
Έτσι, καταλήγει ερωτώντας τους κ.κ.Υπουργούς αν προτίθενται να προβούν στην καθιέρωση χρήσης ελεύθερου λογισμικού στο δημόσιο, την ώρα που κάθε ενέργεια εξοικονόμησης δαπανών είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και αναγκαία.





Πηγές:


ιστότοπος ειδήσεων [ΚΡΗΤΗ]
http://www.2810.gr/crete/index.php?option=com_content&view=article&id=11490:2010-12-19-19-36-48&catid=2:kriti-more-informathion&Itemid=116




προσωπική ιστοσελίδα του βουλευτή
http://www.mstratakis.gr/str/AdView.asp?ad_id=5215&ad_category_id=13&search=&




Προσωπικά, όσο σκέφτομαι ότι αυτόν τον καιρό γίνεται η εγκατάσταση των διαδραστικών πινάκων σε πολλά σχολεία,  και πιθανότατα ξανασπαταλώνται χρήματα για άδειες κλειστού λογισμικού, μόνο θλίψη μπορώ να νιώσω.


Ας ελπίσουμε πως η πρόταση του βουλευτή θα βρει σύμφωνη την πλειοψηφία της βουλής, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας.





No comments: