Download: Fast, Fun, Awesome

Monday, November 8, 2010

Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης φιλαναγνωσίας των μαθητών

Δημοσίευση Πρόσκλησης για την Πράξη

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση», μετά από πρόταση του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλη Κοντογιάννη, δημοσίευσε την υπ. αριθμ. 21525/4.11.2010 πρόσκληση υποβολής προτάσεων για την Πράξη «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης φιλαναγνωσίας των μαθητών» με αποδέκτη το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το οποίο και θα αναλάβει την υλοποίηση των δράσεων της Πράξης.
Η Πράξη «Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης φιλαναγνωσίας των μαθητών» στοχεύει όχι μόνο στην άμεση και επιδραστική εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και την ανάγνωση, αλλά και ειδικότερα στη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Πάγια προσδοκία του συγκεκριμένου προγράμματος αποτελεί η εισαγωγή στα σχολεία ενός συγκεκριμένου πλαισίου μύησης των μικρών μαθητών στον κόσμο του βιβλίου, η γνωριμία τους με την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια λογοτεχνία και κατ΄ επέκταση η εδραίωση από μέρους τους μιας θετικής και σταθερής αναγνωστικής συμπεριφοράς.
 Η εφαρμογή της πράξης θα ξεκινήσει από τις πρώτες τάξεις των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.
Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και από το ελληνικό δημόσιο.
Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την σχετική Πρόσκληση στην ιστοσελίδα της ΕΥΔ ΕΠΕΚΔΙΒΙΜ www.edulll.gr

No comments: