Download: Fast, Fun, Awesome

Monday, October 4, 2010

Athens Digital Week 2010

 

Athens Digital Week 2010


Για 3η συνεχή χρονιά, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το Athens Digital Week, τη μεγαλύτερη γιορτή για τις νέες, συναρπαστικές τεχνολογίες της εποχής μας. Πρόκειται για το θεσμό που κάθε χρόνο φέρνει χιλιάδες επισκέπτες σε επαφή με τη σύγχρονη τεχνολογική πραγματικότητα και τις παγκόσμιες τάσεις και ιδέες που κυριαρχούν σήμερα στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας.
Από την Πέμπτη 7 έως και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, με ελεύθερη είσοδο, με προβολές, ομιλίες, διαδραστικά workshops και events, θα δώσει σε όλους μας την ευκαιρία να βιώσουμε την τεχνολογία με τρόπο μοναδικό! 
Φυσικά, θα είναι παρόν και το λογισμικό ανοικτού κώδικα!


Robotics Modding Gaming
Visual ArtOpen SourceDigital Music
IdeasinnovationSocial Networking

Robotics

Έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και τη φαντασία χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Έχουν γίνει θέμα ταινιών και βιβλίων. Έχουν καταδυθεί στα σκοτεινά βάθη των ωκεανών και έχουν ταξιδέψει στο κενό του διαστήματος, φέρνοντας σε πέρας αποστολές πολύπλοκες αλλά και επικίνδυνες.
Είναι τα ρομπότ και για τέσσερις ολόκληρες ημέρες μπορείτε να μπείτε στον κόσμο τους!
Γνωρίστε τα ρομπότ διάσωσης, τους ρομποτικούς φύλακες και άλλες ρομποτικές εφαρμογές που αναπτύσσονται στη χώρα μας.
Δείτε από κοντά ρομποτικά ψάρια, αεροπλάνα, έντομα και ανθρωποειδή. Παρακολουθήστε ρομπότ να παίζουν ποδόσφαιρο και να αγωνίζονται στο σούμο.
Κερδίστε πλούσια δώρα παίρνοντας μέρος στα workshops, όπου μαζί με την ομάδα σας θα συναρμολογήσετε και θα προγραμματίσετε το δικό σας ρομπότ, υπό την καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών της Ρομποτικής!

Modding

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν όλοι οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές βρίσκονταν μέσα σε ένα μπεζ πλαστικό κουτί και διέθεταν όλοι ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά; Αν η πρώτη λέξη που σας έρχεται στο μυαλό είναι «βαρετός», τότε ίσως είστε ένας εν δυνάμει modder!
Ελάτε, λοιπόν να γνωρίσετε τους ανθρώπους που τροποποιούν τους υπολογιστές τους, μετατρέποντας τους από άχαρα κουτιά σε μοναδικά έργα τέχνης. Παρακολουθήστε τους overclockers να σπρώχνουν υπερσύγχρονες υπολογιστικές μηχανές στα όρια των επιδόσεών τους. Βρεθείτε στο πλάι της ελληνικής ομάδας overclocking και ζήστε από κοντά την τιτάνια προσπάθεια της για την κατάκτηση της κορυφής της παγκόσμιας κατάταξης.

Gaming

Το gaming είναι το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της ψηφιακής εποχής που ζούμε και για αυτό δε θα μπορούσε ποτέ να λείπει από μια διοργάνωση, όπως το Athens Digital Week!
Ελάτε με την παρέα σας να δοκιμάσετε νέους συναρπαστικούς τίτλους, να διαγωνιστείτε στα πιο δημοφιλή παιχνίδια και να κερδίσετε πλούσια δώρα!
Στο Athens Digital Week θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τα «παρασκήνια» των games, παρακολουθώντας τη διάσκεψη του Hellenic Game Developers Association, όπου θα μάθετε πώς σχεδιάζονται και υλοποιούνται τα παιχνίδια από τους ίδιους τους επαγγελματίες του χώρου.
Θα μάθετε ακόμα τι είναι τα serious games και πώς η τεχνολογία που αναπτύσσεται για το gaming χρησιμοποιείται σε άλλους τεχνολογικούς τομείς και βρίσκει απρόσμενες εφαρμογές.

Sci-Fi Film Festival

Η επιστημονική φαντασία είχε πάντα μια ιδιαίτερη σχέση με την επιστήμη: επηρεαζόταν από αυτή και την επηρέαζε ταυτόχρονα.
Το αυτοκίνητο, οι πτητικές μηχανές, τα ρομπότ και ο κυβερνοχώρος, είναι μόνο λίγα από τα επιτεύγματα της τεχνολογίας που προτού υλοποιηθούν και αλλάξουν τον κόσμο για πάντα, είχαν εμφανιστεί στα βιβλία και τις ταινίες της επιστημονικής φαντασίας. Στο φετινό Athens Digital Week, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αφιέρωμα στον κινηματογράφο της Επιστημονικής Φαντασίας.

Open Source

Το Οpen Source είναι το κίνημα το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια σημάδεψε, όσο τίποτα άλλο, τον κόσμο της πληροφορικής και άλλαξε ριζικά τον τρόπο που βιώνουμε την τεχνολογία και το internet. Με εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο, πρόκειται για μια κοινότητα που εργάζεται ασταμάτητα, προκειμένου να εξελίξει την τεχνολογία αλλά και να προάγει τη χρήση των ανοιχτών προτύπων και της διαλειτουργικότητας.
Εφαρμογές ανοιχτού κώδικα βρίσκονται παντού: από τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα που έχουμε στην τσέπη μας, έως τους servers της IBM, της Google και του Facebook.
Φέτος, στο Athens Digital Week, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, θα βρίσκονται συγκεντρωμένοι οι καλύτεροι Έλληνες developers για να μας παρουσιάσουν τα ομαδικά, αλλά και τα ατομικά τους project, να βοηθήσουν νέους χρήστες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο ανοιχτό λογισμικό, ανταλλάζοντας ιδέες και απόψεις για το παρόν και το μέλλον του Open Source, σε ανοιχτές ζωντανές συζητήσεις.
Ελάτε να γνωρίσετε έναν διαφορετικό, «ανοιχτό» τρόπο σκέψης και δημιουργίας.

Για λεπτομέρειες δείτε το
http://www.athensdigitalweek.org/

το αναλυτικό πρόγραμμα σε μορφή pdf
http://www.hellug.gr/events/ADW2010_PROGRAMMA.pdf

No comments: