Download: Fast, Fun, Awesome

Saturday, October 2, 2010

Λέσχη ανάγνωσης με γονείς και παιδιά στη Σχολική Βιβλιοθήκη του 5ου Γυμνασίου Θήβας

[από το μπλογκ

Greek Libraries in a New World

http://tuxlibrary.blogspot.com/2010/10/5.html ]



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΧ. ΕΤΟΣ:2010-2011

ΘΕΜΑ: «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ».

Μια σχολική βιβλιοθήκη έχει σαν κύριο στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να γίνουν αναγνώστες βιβλίων. Όμως τα παιδιά έχουν πρότυπα τους γονείς τους. Έτσι δημιουργήσαμε μια Λέσχη Ανάγνωσης με γονείς και παιδιά-μαθητές του σχολείου μας- και ξεκινάμε να ταξιδέψουμε μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίου κάθε δύο μήνες.
Οι συναντήσεις θα γίνονται την 1η Τετάρτη κάθε μήνα.
Το πρώτο μας βιβλίο έχει τίτλο «ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» του Κώστα Ακρίβου εκδ. Μεταίχμιο. Τα βιβλία τα δανείζει η σχολική βιβλιοθήκη και δεν επιβαρύνονται τα μέλη της Λέσχης.
Αφού το διαβάσουμε θα συναντηθούμε στον φιλόξενο χώρο της σχολικής βιβλιοθήκης και θα συζητήσουμε γι αυτό. Συντονίστρια της Λέσχης μας η υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης κα Πασχαλία Παπαγεωργίου.
ΘΕΜΑ:«Δραστηριότητες στη Σχολική Βιβλιοθήκη και Λαογραφικό Μουσείο 5ου Γυμνασίου Θήβας».
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-2011 έχουμε προγραμματίσει δράσεις και σας καλούμε να λάβετε μέρος.
1. Η συλλογή των 7000 βιβλίων, ταινιών, DVD και CD είναι για δανεισμό, για 15 ημέρες με δικαίωμα ανανέωσης για άλλες τόσες, στήριξη σχολικών γιορτών.
2. Η μουσειοσκευή του Τμήματος Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Κέντρου Μελετών Ακρόπολης «ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ» θα βρίσκεται στη διάθεσή μας για ένα διαφορετικό μάθημα, από 6 Οκτωβρίου έως 22 Οκτωβρίου 2010, για μαθητές από την Γ΄ Δημοτικού μέχρι και Γυμνασίου.
3. Η μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα: «ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΡΑΜΕΙΚΗ», από τις 9 Νοεμβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2010 για να μάθουμε πως κατασκευάζονταν τα αγγεία, τεχνικές διακόσμησης αλλά τα σχήματα και τις ονομασίες τους……. για μαθητές από την Δ΄ τάξη Δημοτικού μέχρι και Λυκείου.
4. Η δημιουργία Ομάδας Βιβλίου από μαθητές, που θα διαβάσουν ένα από τα βιβλία της φιλολόγου-συγγραφέα κας Νένας Κοκκινάκη και με τη δυνατότητα οι ομάδες να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα στις 25 Ιανουαρίου 2011, στο χώρο της βιβλιοθήκης. Τα βιβλία είναι: α)Κι όμως …τη νύχτα η γη κοιμάται, εκδ. ΠΑΤΑΚΗ σελ.136. β)Μου δανείζεται μια ιστορία παρακαλώ; εκδ. ΠΑΤΑΚΗ σελ. 104. και γ)Πηνελόπη Δέλτα. Η ζωή και το έργο της σαν παραμύθι. εκδ. ΑΓΚΥΡΑ.
5. Παίζουμε θέατρο διαβάζοντας μικρές ιστορίες. Αφιερώματα σε Έλληνες Λογοτέχνες. Λογοτεχνία-Μουσική-Ζωγραφική-Φωτογραφία και Θάλασσα.
6. Στο χώρο του σχολείου λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα σε τρεις αίθουσες, αντικείμενα καθημερινής χρήσης μιας άλλης εποχής, που μπορείτε να επισκεφθείτε σ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Ο Δ/ΝΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΛΙΟΣ

No comments: