Download: Fast, Fun, Awesome

Wednesday, September 22, 2010

Συνεργασία της βιβλιοθήκης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με σχολικές βιβλιοθήκες

Η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε σήμερα στο
Πανελλήνιο Φόρουμ Σχολικών Βιβλιοθηκών [Π.Φ.Σ.Β.]


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η βιβλιοθήκη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες με σκοπό τη δικτύωση με τις Σχολικές Βιβλιοθήκες και την υποστήριξη του εκπαιδευτικού σας έργου.

Συγκεκριμένα, εφαρμόζουμε σύστημα διαδανεισμού επιστημονικών άρθρων μεταξύ της βιβλιοθήκης μας και των Σχολικών Βιβλιοθηκών. Με τον τρόπο αυτόν διευρύνεται η πρόσβασή σας σε πληροφοριακό υλικό και ικανοποιούνται σε μεγαλύτερο βαθμό οι πληροφοριακές σας ανάγκες. Ο κατάλογος των άρθρων είναι προσβάσιμος από το διαδίκτυο στην ιστοσελίδα http://www.pi-schools.gr/library στην επιλογή ‘Γρήγορη πρόσβαση στον Ηλεκτρονικό Κατάλογο (OPAC)’.

Θα σας αποστέλλεται επίσης ηλεκτρονικά το ενημερωτικό μας δελτίο με περιεχόμενο που στοχεύει στην ένταξη της Σχολικής Βιβλιοθήκης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το δελτίο θα περιλαμβάνει πληροφόρηση και πηγές διαδικτύου, άρθρα και σχετικό υλικό της συλλογής της βιβλιοθήκης μας, καθώς και δραστηριότητες φιλαναγνωσίας. Θα προβάλλονται ακόμη μαθητικές εκδόσεις που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων των Σχολικών Βιβλιοθηκών.

Στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης μας υπάρχει σύνδεσμος με την ‘Πύλη Επικοινωνίας με τις Σχολικές Βιβλιοθήκες’
(http://www.pi-schools.gr/library/forum/School_Forum.htm) όπου δημοσιεύεται βιβλιογραφία και χρήσιμο υλικό που αφορά στις βιβλιοθήκες.

Οι υπηρεσίες μας παρέχονται μετά από αίτηση εγγραφής μέλους της Βιβλιοθήκης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Εάν επιθυμείτε να εγγραφείτε, μπορείτε να μας κάνετε γνωστό το αίτημά σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση diktiosi@pi-schools.gr , ώστε να σας αποστείλουμε την αίτηση.

Ελπίζουμε σε μια μελλοντική συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για να στηρίξουμε το έργο σας.
Με εκτίμηση

Ναταλία Βάβουρα 

Υπεύθυνη Δικτύωσης

No comments: