Download: Fast, Fun, Awesome

Sunday, September 20, 2009

Η ηλεκτρονική έκδοση του "The Lost Symbol" πουλάει πιο πολύ από την έντυπη στο Amazon!




Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Τhe Telegraph το νέο μυθιστόρημα του Dan Brown "The Lost Symbol' πουλάει περισσότερα αντίτυπα στην ηλεκτρονική του μορφή για τη συσκευή ανάγνωσης Kindle της Amazon, παρά η έντυπη έκδοση.
Τιμές:
ακουστικό βιβλίο $27.00
έκδοση με σκληρό ντύμα $16.17,
έκδοση για Kindle $9.99.


Το συγκεκριμένο τιράζ αφορά μόνον τις πωλήσεις του βιβλίου που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού βιβλιοπωλείου Amazon, και δε σημαίνει πως συνολικά παρατηρείται μια στροφή του αναγνωστικού κοινού προς το ηλεκτρονικό βιβλίο, αλλά είναι ενδεικτικό μιας τάσης.
Προφανείς λόγοι για το φαινόμενο:
μειωμένη τιμή,
ποιότητα της ΗΣΑ Kindle.

Άλλες προβλέψεις από το μπλογκ Kindle Nation Daily λένε πως τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν υπέρ της έντυπης έκδοσης τα Χριστούγεννα, επειδή το βιβλίο θα αγοράζεται και για δώρο, και πιθανόν η ηλεκτρονική έκδοση ακόμη ψυχολογικά μοιάζει κάπως άχαρη (μα είναι δώρο αυτό;)

H πρώτη (έντυπη) έκδοση του βιβλίου στα αγγλικά βγήκε σε 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα, αλλά δεν είχαν γίνει προβλέψεις για το τι θα πούλαγε η ηλεκτρονική του μορφή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian,την πρώτη ημέρα έκδοσής του συνολικά πούλησε συνολικά 1 εκατομμύριο αντίτυπα, γεγονός που το καθιστά το πιο επιτυχημένο βιβλίο για ενηλίκους.

1 comment:

Emmanuel Ninos said...

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου Business insider
http://www.businessinsider.com/dan-browns-e-book-sales-arent-so-killer-after-all-2009-9
η ηλεκτρονική μορφή του Lost Symbol πούλησε μόνον 100.000 αντίτυπα, όπως αναφέρει ο εκδοτικος οίκος Doubleday, οι δε συνολικές πωλήσεις είναι περίπου 2 εκατομμύρια αντίτυπα, οπότε μιλάμε για ένα ποσοστό 5% για το ηλεκτρονικό βιβλίο.
Κάτι αναμενόμενο λοιπόν, οπότε... το έντυπο βιβλίο δεν πέθανε!
Μήπως όμως πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για τέτοιου είδους προβλέψεις;
Ας θυμηθούμε ότι ακόμη είμαστε στα πρώτα βήματα του ηλεκτρονικού βιβλίου και η σαγήνη του έντυπου "αντιπάλου" του είναι ακόμη για τους περισσότερους βιβλιοφάγους καταλυτική.