Download: Fast, Fun, Awesome

Tuesday, September 15, 2009

Νέα ηλεκτρονική συσκευή ανάγνωσης από την ASUS



Η ταϊβανέζικη εταιρία ASUS ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών ανάγνωσης (ΗΣΑ) σχεδιάζοντας ένα πραγματικά διαβολικό μαραφέτι που θα φέρει τα πάνω κάτω στο χώρο και θα προκαλέσει έντονους πονοκέφαλους στους ανταγωνιστές της. Κι αυτό για τους εξής λόγους:
α) όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, θα ανοίγει/κλείνει ακριβώς όπως ένα βιβλίο με τους ειδικούς «μεντεσέδες» στην πλάτη του
β) η μία οθόνη θα μετατρέπεται σε εικονικό πληκτρολόγιο
γ) θα είναι έγχρωμο, οπότε τέλος στη γκριζούρα των ήδη υπαρχόντων συσκευών
δ) ίσως [στην ακριβή του έκδοση] διαθέτει μικρόφωνο για να συνδέεται στο Skype & να προσφέρει μέσω διαδικτύου δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις
ε) η απλή έκδοση θα κυμαίνεται γύρω στα 160-170 δολάρια, δηλαδή σχεδόν τη μισή τιμή των κυκλοφορούντων ΗΣΑ!
Βέβαια, όλα αυτά είναι ακόμη απλώς δημοσιογραφικές πληροφορίες (1), αλλά η εταιρία μας έχει συνηθίσει σε απίστευτες καινοτομίες, π.χ. με τον υποφορητό Eee PC, οπότε ευελπιστούμε για νέα… τεχνολογικά θαύματα.
Αν όντως καταφέρουν η συσκευή να προσομοιάζει το παραδοσιακό βιβλίο, αυτό θα αυξήσει κατακόρυφα τον αριθμό των ανθρώπων που θα αρχίσουν να απολαμβάνουν πια την ηλεκτρονική ανάγνωση, που κακά τα ψέματα, στην απλή οθόνη ακόμη και ενός φορητού είναι σήμερα δύσκολη.
Ίδωμεν.

1 Άρθρο στο CNET news

No comments: